HighTechYourFuture 2015

Partners

 • Accenture

  Accenture Bezoek site

  Accenture is initiatiefnemer van de Junior Innovation Challenge. Accenture houdt zich op allerlei manieren bezig met innovatie en de toekomst en daarin zijn jullie onmisbaar. Accenture helpt als wereldwijde management consulting, technology services en outsourcing bedrijf, andere bedrijven om in de toekomst nog slimmer, sneller en beter te worden. Accenture is sinds kort gevestigd op de nieuwe Smart Services Campus in Heerlen. Samen met regionale en wereldwijde partners, start-ups en onderwijsinstellingen zullen innovaties en digitale diensten vanuit Smart Services Campus geleverd gaan worden aan bedrijfsleven en overheid. Wie weet draag jij hier wel een steentje aan bij!

 • Bomberbot

  Bomberbot Bezoek site

  Bomberbot is een totaalpakket en platform dat docenten helpt op een eenvoudige en speelse manier programmeerlessen te geven zonder enige voorkennis te hebben. In een wereld waarin we steeds afhankelijker worden van de nieuwste computers en software is het belangrijk voor jongeren om te kunnen programmeren. Nu leren programmeren helpt kinderen zich voor te bereiden op hun toekomst. Belangrijke vaardigheden die je met


  Bomberbot leert, zoals problemen oplossen, vooruitdenken, samenwerken en innoveren zijn onmisbaar in de wereld van morgen. Bomberbot is een eenvoudig te volgen lespakket met bijbehorende leuke geïllustreerde presentaties om het lesgeven leuker te maken en zo programmeerlessen mogelijk te maken voor elke klas.


  De vijf basis- en vijf middelbare scholen met de meeste inzendingen ontvangen gratis gebruik van Bomberbot, een innovatie in het onderwijs waarmee leraren op eenvoudige en leuke manier leerlingen kunnen leren programmeren.

 • Dell

  Dell Bezoek site

  Dell is een grote Amerikaanse computerfabrikant dat naast computers ook allerlei andere technische innovaties ontwikkeld. De algemeen directeur van Dell, Jeannine Peek, komt hoogst persoonlijk alle ideeën bekijken en neemt deel aan de jury!

 • Project Prep

  Project Prep Bezoek site

  Is coderen iets voor jongens en mannen? Project Prep toont aan dat dit niet het geval is en wil alle meisjes en vrouwen enthousiast maken om ook iets te leren over coderen en ondernemen!


  Behoort jouw idee tot 1 van de eerste 100 inzendingen, dan ontvang jij een exemplaar van het onlangs verschenen boek Project Prep. Ambitie wordt beloond!

 • Provincie Limburg

  Provincie Limburg Bezoek site

  Wat doet de provincie Limburg eigenlijk? De provincie bepaalt of steden en dorpen mogen uitbreiden en waar bedrijventerreinen en kantorenparken mogen worden aangelegd. Ook ziet de provincie er op toe dat wetten worden nageleefd. Daarnaast wil de provincie ook innovatie stimuleren omdat dit uiteindelijk de provincie ten goede kan komen. Daarom is de Provincie Limburg dus ook gekoppeld aan de Junior Innovation Challenge!

 • Science Center NEMO

  Science Center NEMO Bezoek site

  Van jong tot oud: iedere bezoeker ontdekt in NEMO zelf de wereld van wetenschap en technologie. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Onderzoek vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. Science Center NEMO neemt de winnaar(s) van de juryprijs en de publieksprijs van de Junior Innovation Challenge mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn! De winnaars zullen wetenschappelijke kennis gaan ervaren, ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

 • Soapbox

  Soapbox Bezoek site

  Soapbox is een marketingbureau dat bedrijven helpt om met creatieve concepten in contact te komen met hun specifieke jongerendoelgroep. Dit wordt gedaan door doelgroepen te bestuderen, bereiken, betrekken en daadwerkelijk te beraken. Soapbox concepten enthousiasmeren niet alleen de doelgroep, het activeert jongeren ook om als ambassadeur voor onze opdrachtgevers binnen hun eigen netwerk aan de slag te gaan. Als bedrijf is Soapbox de spil in een creatief netwerk van designers, developers, illustreerders en videografen. Zo heeft Soapbox altijd de juiste competenties binnen handbereik.

 • Smart Services Campus Heerlen

  Smart Services Campus Heerlen Bezoek site

  Smart Services Campus is een revolutionair instituut, dat onderzoek, onderwijs, innovatieve entrepreneurs en marktleiders op het gebied van Human Resource Management en smart services samen brengt. Wees dus voorbereid, jouw idee zou zomaar eens beroemd kunnen worden! De winnaar of het winnende team van de Junior Innovation Challenge ontvangt professionele hulp en ondersteuning om zo het winnende idee verder te kunnen ontwikkelen en daadwerkelijk tot leven te brengen. Het winnende innovatieve idee wordt in samenwerking met de Smart Services Campus ontwikkeld en in productie gebracht.

 • Stichting Innovatief Onderwijs Nederland

  Stichting Innovatief Onderwijs Nederland Bezoek site

  De versnellende kracht achter ICT in het VO onderwijs


  Overheid, maatschappij, ouders, leerlingen en docenten stellen voortdurend nieuwe eisen aan het onderwijs. Niet alleen in het streven naar uitstekend onderwijs, maar ook in de slag om de leerling zullen scholen daarin mee moeten gaan door leerlingen een eigentijds perspectief te bieden. Tegenwoordig staat één ding als een paal boven water: digitalisering speelt een onmisbare rol bij alle hedendaagse veranderingen. Het kunnen volgen van de laatste technologische ontwikkelingen wordt steeds belangrijker voor scholen, docenten en leerlingen. Bijvoorbeeld het gebruik van eigen apparatuur – zoals smartphones en tablets – én het op afstand gebruik maken van digitale leermiddelen. Stichting Innovatief Onderwijs Nederland biedt een complete infrastructuur om deze digitale leeromgeving te realiseren. In juni vond de eerste ION DeBattle plaats, een event wat jongeren discussies laat voeren over digitaal onderwijs in Nederland. De winnaar van de Junior Innovation Challenge mag als prijs deelnemen aan de ION DeBattle als gewaardeerd jurylid!

 • Universiteit Maastricht

  Universiteit Maastricht Bezoek site

  De Universiteit Maastricht is met bijna 15 duizend studenten een belangrijke Universiteit voor Nederland. De Universiteit streeft naar continue innovatie en biedt speciale programma’s aan die studenten helpen bij het ontwikkelen van hun ideeën. De winnaar(s) van de juryprijs en de publieksprijs van de Junior Innovation Challenge ontvangen een unieke voucher ter waarde van €495 voor deelname aan één van twee Summer Schools van Universiteit Maastricht. Beiden Summer Schools zijn ontworpen om jouw ondernemende reis een kickstart te geven. De programma’s bestaan uit lezingen en workshops, deze worden gegeven door ondernemers, investeerders en de docenten van de Universiteit Maastricht. De Universiteit Maastricht biedt de ideale omgeving om ondernemerschap te voeden. De voucher kan ingeleverd worden op het moment dat jij graag naar de summer school wilt, zorg dan wel dat je goed Engels kan!